wedding dress part 1

yes,before this i already post an entry about misi mencari designer..mmg dok sibuk cari designer time tuh.last2, my mother cakap just hantar kat our normal tailor.which is auntie lai wah.auntie ni mmg da exist kat KUALA KUBU BHARU since saya kecik lagi eh.so, u all bayangkanla.hahahaha.

anyway, first time jumpe dia, just discuss about design and i bring my kain.so, dia paham ape yang saya nak. then, dia pun mula sketch my design.my nikah outfit will be like this.

dummy design

my nikah material

i discuss with her during eidulfitri aritu then alhamdullillah, last week da settle.not only my nikah outfit, but baju sambut tetamu pun da siap ( saya kan xde sanding2 ).

my tudung pulak sangat simple which i just wear tudung yang dok sibuk jual skang tuh. ala, yang pakai terus macam tudung indonesia tuh. then letak veil yang ade manik. it looks like veil but i think we call it shawl.hahahaha.yang tuh saya nak mintak tolong kak yati ( dia yang buat pelamin tuk sy ).

U WANNA SEE MY OUTFIT??? INSYA ALLAH SAYA POST IN PART TWO PULAK.HEHEHEHE.

2 months left…

its been a busy month now. walaupun mengganggur, tapi sungguh banyak keje ye wahai bloggers sekalian.bulan nih saja banyak sungguh activity :

  1. my convocation! alhamdullillah semua settle eventhough ada citer sedih!hahaha.
  2. my besties engagement – bedah!!!
  3. my another besties pulak kawen – ad!!!!
  4. menyiapkan segala benda before doing another important task – SOUVENIR!

alhamdullillah 60% benda-benda wedding semua da settle :

  1. wedding dress – end of this month gi amel kat tailor.so badan kene maintain or kuruskan lagi.
  2. wedding card – alhamdullillah settle da. tinggal pos je.
  3. tq tag – tuh pun sttle da.just waiting for the string.
  4. pomander ball – in progress.
  5. pelamin – lan november gi update ngan k.yati.
  6. catering – by nextweek jumpa NH Delima for discussion.
  7. make -up – early nov gi jumpe deq sha for trial.
  8. hiv test, borang nikah – settle.tunggu mr orked’s part je
  9. bilik – settle. da cat, furniture da cukup.

conclusionnye, banyak duit nak pakai untuk benda-benda remeh like reben, kasut, setem..haish..

Mr Orked Ring…

Yeah! Mr Orked punya cincin siap already. Actually da siap on 14 September but I just amek on 18 rasenya.anyway,mr orked sangatlah bertuah.habib woooo!! Tapi tu la,macam xpuas hati sket ngan layanan diorang la.they kinda pilih bulu.but anyhow,maybe kat we all je kot.diorang nampak kitorang nih agak selekeh.hahahaha.xkan nak masuk jewelery shop nak beriya-iya ye tak.kang kene rampok plak.so,maybe this is the last time kitorang pergi habib.yeehhhaa~~~

 

I told mr orked yang my budget for his ring sangatlah ciput. But alhamdullillah, even budget sangat tight, managed jugak to get him a nice ring.nak tgk???mane bley!tgk paperbag je la.hahahaha

Cincin mr Orked

ex b2b nak rent barang!!!

holla.ye,mmg sgtlah lame xhupdate blog wedding nih.padahal so many things yang saya nak share with u all.diam-diam sy,diam berisi ye.keje2 wedding tetap jalan sampaikan da pening da nih.

anyway, nih nak citer bout our ex b2b, aim aris yang nak rentkan barang2 kawen dia. ( sorry aim, i xreply ur msg but i da post special entri untuk u okay!!) antara barang2 dia ialah:

lace umbrella

ni baru a part of ya! banyak lagi barang yang aim rent kan and yet,now dia da bukak satu lagi cabang bisnes which wat hand bouquet tuk b2b semua.so, if u all interested, just go to her blog, say hi and email her!.hehehe..

p/s:aim, ade komisen for me x??hahahaha.kiddin’!

misi mencari designer!yezza…

oh.malam ni sy tdo lambat!nape??sbb next morning nak hantar all the stuff yang berkaitan ngan printing (yelah,my overlay paper for 200 card yang sy DIY tuh, my tq tag, my guestbook card and pointing paper (panggil ape eh?penunjuk arah la senang cakap)).so,malam nih bertungkus lumus menyiapkan apa yang terdaya.

my guest book card.

ikut kata hati dan nafsu, esok nak pergi serisireh tuk alter balik my wedding card sebab macam dapat idea baru tapi tengoklah.takot plak after alter makin mahal plak.if boleh stick pada price lama,i will do it!!yeah!!.

anyway,la nih bukan nak citer pasal my invi card sebab pasal invi card sy akan citer after da dapat mock card.hehehe.saya nak citer this week saya sibuk mencari DESIGNER!!!!owh.sangatlah hectic.bukan ape.bile bajet for wedding dress ciput mcm sy ni,agak payah la pulak nak cari designer yang murah2.hehehehe.bukan maksud sy merendahkan profesionalisme diorang ( i know all designer meletakkan effort yang sgt tinggi tuk siapkan their client punye baju) tapi saya sendri yang xmampu!!(on no!!).yelah,pengganggur berjaya macam saya nih manelah mampu nak buat wedding dress yang sampai 1k (even dalam hati,ya allah,kalaulah ade sesiapa yang nak sponsor kompom aku amek!!).takkanlah pulak sy nak menyusahkan mak bapak because of wedding dress kan.

actually,untuk wedding dress saya ade dua pasang.1 for solemnization and satu untuk sambut tetamu(sy xde sanding so pas nikah i will change baju nikah to baju tuk sambut tetamu).so dalam hati nih dok pk for nikah maybe i just go with baju kurung modern and for sambut tetamu its more casual la.maybe long dress atau looks like muslimah kaftan.yezza.mmg sy da wat sket research.tapi tulah,bile tgk alek gambo2 yang sy refer tu, xkanlah pricing dia murah sangat!!kurang2 pun mesti 1k above.adoiyai!!tolon!!!!.

so for this week mission, saya da contact several designer and yet sampai da mail ngan nik erwan rosli okeh!!tapi so sorry nik,my budget sgt low.huwargh!!nak nangis.sy yang rugi tau xdapat nik’s touch!!ur design sgt awesome!!then sy jugak contact ngan o’oi couture..thank u azrul for understanding my budget yang ciput nih.but xgi lagi discuss ngan dia.( tahnk you to my friends azila sharif yang introduce azrul to me.azrul nih azila’s cousin).azrul nih yang wat baju ayu OIAM time final OIAM dulu. pastu sy ade bagi email to several designer.mintak2 la diorang reply asap.hehehe.

ehm,rasenya tu jela yang saya wat disweek for my wedding prep.mak da bising da nape sy stop wat envelope.maaf mak,anak mak nih sibuk berblogging.hehehehe.

%d bloggers like this: