Category Archives: My Wedding

TEMPAHAN CENTERPIECE!

Masa buat wedding preparation dulu, saya sangat teruja nak wat all this things dengan tangan sendiri.hehe. Semangat la katakan. Centerpiece atau hiasan di tengah-tengah adalah benda baru (benda baru ke??.Yela, dulu kan xde.). Slalo je kita tgk kat wedding orang yang kalau kat meja bulat tengah2 dia mesti ade tempat basuh tangan and air mineral.Ehm, why not kita ubah sket. Biasalah, wedding trend skang mmg suka pakai fresh flower.For those yang mampu, ape salahnya rite?but those yang xmampu, saya juga ade SERVICE yang baik untuk anda B2B sekalian.hehehe.

Did you see picture yang kat atas tuh?that’s my centerpiece yang saya buat sendiri and now saya nak kongsikan dengan B2B sekalian. You all nak I buatkan pun xde masalah but like I said before, pricenye sangat AFFORDABLE!. Yang penting just give me your selection colour AND yang paling penting, tempahan adalah 2 bulan sebelum wedding ye. Like now, orang suka pink + purple. So, I can do pink + purple. Harganya? U can comment here for the price or just sms me:012-3881284 (eja) or email: farizahzin@yahoo.com

Centerpiece!

Centerpiece!

Advertisements

BARANG-BARANG PERKAHWINAN UNTUK DISEWA!!**great deals!!**

HI B2B SEMUA!!Yeah, saya kembali dengan berita hangat!!.ahaks.well, sangat lama xupdate blog yang satu nih.Rezeki selepas kahwin mmg sangat2 alhamdullillah.Yelah, after kahwen terus dapat kerja, then now saya da pregnant!yes babe, saya da pregnant 18 weeks da..alhamdullillah.Gender baby pun, I don’t know.pergi check up ngan doctor, doctor cakap da tau gender but macam confused pulak..still early kot but saya terima dengan seadanya.hehehe.

So, how about B2B semua?amacam ngan wedding preparation korang?is this blog membantu or not?hahaha.i hope that kalau xhelping banyak pun at least you get some idea from this blog.

anyway, sangat nak tolong b2b semua. I nak sewakan barang-barang yang saya pernah guna during my wedding and yes, all this things sangat2 dalam good condition okeh. Dont worry ye and yet, price yang saya bagi pun sangat affordable.yes, I know that B2B bila da sampai saat-saat genting, memang banyak benda yang perlukan DUIT!!I’ve been there sayang!!.so, ini antara barang2 yang saya nak sewakan.

Bekas Hantaran Kerawang

Contoh Gubahan Yang boleh Dibuat

Dulang Hantaran

Tempat Cucuk Bunga Telur

*sila abaikan gambar-gambar makcikku* bunga pahar di belakang mereka.sangat gorgeous!

HARGA!

Bekas Kerawang Putih ( ada 15 set) : RM 7.00 1set

Dulang Hantaran ( ada 15 set) : RM 7.00 1set

Alas Dulang Hantaran: RM2.00 1set (ada silver, putih, ungu, kuning, merah)

PRICE DI ATAS INCLUDING DELIVERY CHARGE (kawasan yang terlibat:)

1. Batang Kali, Kuala Kubu Bharu, Ulu Yam ( Senang citer Hulu Selangor)

2. Putrajaya, Seri Kembangan, Serdang

3. Salak Tinggi, Dengkil ( Senang citer Sepang)

If anda nak ambil sendiri, xda masalah and harga bleh runding lagi!(affordable kan..kan)


hubungi saya : 012-388 1284(eja) atau emailkan ke: farizahzin@yahoo.com

i’m BACK!!

you alls!

i’m back.this is for real.hahaha.its been a while mendiamkan diri.i will update a lot of my wedding story and of course some item yang boleh diRENT oleh all the b2b sekalian!.so,

WATCH OUT GUYS!!

wedding dress part 1

yes,before this i already post an entry about misi mencari designer..mmg dok sibuk cari designer time tuh.last2, my mother cakap just hantar kat our normal tailor.which is auntie lai wah.auntie ni mmg da exist kat KUALA KUBU BHARU since saya kecik lagi eh.so, u all bayangkanla.hahahaha.

anyway, first time jumpe dia, just discuss about design and i bring my kain.so, dia paham ape yang saya nak. then, dia pun mula sketch my design.my nikah outfit will be like this.

dummy design

my nikah material

i discuss with her during eidulfitri aritu then alhamdullillah, last week da settle.not only my nikah outfit, but baju sambut tetamu pun da siap ( saya kan xde sanding2 ).

my tudung pulak sangat simple which i just wear tudung yang dok sibuk jual skang tuh. ala, yang pakai terus macam tudung indonesia tuh. then letak veil yang ade manik. it looks like veil but i think we call it shawl.hahahaha.yang tuh saya nak mintak tolong kak yati ( dia yang buat pelamin tuk sy ).

U WANNA SEE MY OUTFIT??? INSYA ALLAH SAYA POST IN PART TWO PULAK.HEHEHEHE.

2 months left…

its been a busy month now. walaupun mengganggur, tapi sungguh banyak keje ye wahai bloggers sekalian.bulan nih saja banyak sungguh activity :

  1. my convocation! alhamdullillah semua settle eventhough ada citer sedih!hahaha.
  2. my besties engagement – bedah!!!
  3. my another besties pulak kawen – ad!!!!
  4. menyiapkan segala benda before doing another important task – SOUVENIR!

alhamdullillah 60% benda-benda wedding semua da settle :

  1. wedding dress – end of this month gi amel kat tailor.so badan kene maintain or kuruskan lagi.
  2. wedding card – alhamdullillah settle da. tinggal pos je.
  3. tq tag – tuh pun sttle da.just waiting for the string.
  4. pomander ball – in progress.
  5. pelamin – lan november gi update ngan k.yati.
  6. catering – by nextweek jumpa NH Delima for discussion.
  7. make -up – early nov gi jumpe deq sha for trial.
  8. hiv test, borang nikah – settle.tunggu mr orked’s part je
  9. bilik – settle. da cat, furniture da cukup.

conclusionnye, banyak duit nak pakai untuk benda-benda remeh like reben, kasut, setem..haish..

%d bloggers like this: