misi mencari designer!yezza…

oh.malam ni sy tdo lambat!nape??sbb next morning nak hantar all the stuff yang berkaitan ngan printing (yelah,my overlay paper for 200 card yang sy DIY tuh, my tq tag, my guestbook card and pointing paper (panggil ape eh?penunjuk arah la senang cakap)).so,malam nih bertungkus lumus menyiapkan apa yang terdaya.

my guest book card.

ikut kata hati dan nafsu, esok nak pergi serisireh tuk alter balik my wedding card sebab macam dapat idea baru tapi tengoklah.takot plak after alter makin mahal plak.if boleh stick pada price lama,i will do it!!yeah!!.

anyway,la nih bukan nak citer pasal my invi card sebab pasal invi card sy akan citer after da dapat mock card.hehehe.saya nak citer this week saya sibuk mencari DESIGNER!!!!owh.sangatlah hectic.bukan ape.bile bajet for wedding dress ciput mcm sy ni,agak payah la pulak nak cari designer yang murah2.hehehehe.bukan maksud sy merendahkan profesionalisme diorang ( i know all designer meletakkan effort yang sgt tinggi tuk siapkan their client punye baju) tapi saya sendri yang xmampu!!(on no!!).yelah,pengganggur berjaya macam saya nih manelah mampu nak buat wedding dress yang sampai 1k (even dalam hati,ya allah,kalaulah ade sesiapa yang nak sponsor kompom aku amek!!).takkanlah pulak sy nak menyusahkan mak bapak because of wedding dress kan.

actually,untuk wedding dress saya ade dua pasang.1 for solemnization and satu untuk sambut tetamu(sy xde sanding so pas nikah i will change baju nikah to baju tuk sambut tetamu).so dalam hati nih dok pk for nikah maybe i just go with baju kurung modern and for sambut tetamu its more casual la.maybe long dress atau looks like muslimah kaftan.yezza.mmg sy da wat sket research.tapi tulah,bile tgk alek gambo2 yang sy refer tu, xkanlah pricing dia murah sangat!!kurang2 pun mesti 1k above.adoiyai!!tolon!!!!.

so for this week mission, saya da contact several designer and yet sampai da mail ngan nik erwan rosli okeh!!tapi so sorry nik,my budget sgt low.huwargh!!nak nangis.sy yang rugi tau xdapat nik’s touch!!ur design sgt awesome!!then sy jugak contact ngan o’oi couture..thank u azrul for understanding my budget yang ciput nih.but xgi lagi discuss ngan dia.( tahnk you to my friends azila sharif yang introduce azrul to me.azrul nih azila’s cousin).azrul nih yang wat baju ayu OIAM time final OIAM dulu. pastu sy ade bagi email to several designer.mintak2 la diorang reply asap.hehehe.

ehm,rasenya tu jela yang saya wat disweek for my wedding prep.mak da bising da nape sy stop wat envelope.maaf mak,anak mak nih sibuk berblogging.hehehehe.

3 thoughts on “misi mencari designer!yezza…

  1. Isya says:

    Farizzzz…..ko pegi seri sireh ke? Owh….we had quite an unpleasant experience there. Layanan was good but final product wasn’t that satisfactory. Plus, dorang mcm baru start, hence is their main concern. Final product – printing dia – kureng arh. Kedai depan dia bagus. Seri sireh yang wat we all nye kad kat harull’s side. Kedai depan yg buat for my side. Mine – kad dia nye printing watsoever semua nice color and finishing menarik aaaa. Plus, idea and grafik semua kat kedai depan dia better la…

    • farizahzin says:

      hehehehe.
      aah la sya, i gi wat kat serisireh..malas gile nak jalan gi kedai lain.so stop by kat kedai dia and trus tunjuk my design.dia punye final printing pun ok gak ar..maybe da improve kot.hehehe.anyway tq dear!

  2. […] this i already post an entry about misi mencari designer..mmg dok sibuk cari designer time tuh.last2, my mother cakap just hantar kat our normal […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: