wedding cake..yummy :-)!

time pegi promosi kerja kahwin kat kompleks kraf tu,mmg bykla kan choices tuk wedding cakes but my bajet so ciput so xley nak berangan la nak wat wedding cake macam yang ade kat sane.

mulanya,my dream wedding cake should be look like this one.

my dream wedding cake

tapi bila pergi survey,oh god!rasa cam membazir pulak kalu pricing dia buleh wat tuk benda lain.so i just go to one shop yang agak dekat la jugak ngan batang kali which situated kat batu caves,hanims cake!yeah.even pergi sorang, sy terus redah je.tgk design cake dia mmg mencabar but semua tu depends on my budget.

so,i discuss dengan one of the staff (bila discuss tuh boleh lupa tanye nama.hahaha).so she suggest kalu depends on my budget,maybe buat 2tiers je and colour of the cake akan warna grey sebab they cant do the aqua blue.haissshh,quite dissappointed actually tapi what to do.so,i just said yes and trus bayar full payment sebab malas nak pk da.hehehe.

but then,bila balek rumah my mum ckp baik buat pulut je dari wat cake.oh god. i already paid full payment!!!so,xpela,cake still on but saya dok terpikir one thing about that pulut.my wedding date actually is all about my hubby-to-be birthday date.so,maybe that pulut can go for celebrate his birthday. then i da suggestkan kat mak.mak pun cam agree je.Insya allah night before solemnization will celebrate MR ORKED punye birthday(1.1.2011), ayong (15.1.2011)and feylong(21.1.2011) also.january baby!

ok,i just came back from solat terawikh.alhamdullillah tonight dapat sempurnakan 23 rakaat.eh,jom tgk gambar cake yang sempat sy snap during the kompleks kraf carnival and contoh bunga.

cantek sgt tapi mahal!

antara kek yang ada

gubahan for dulang

nice colour.matching ngan my theme

nanti kita hupdate lagi eh.nitey all!

4 thoughts on “wedding cake..yummy :-)!

  1. dear… i link u also okeh … emm harga kek yang pengantin bersanding tu berapa? boleh nora tau x? sekali dgn vendor plssss hehe “p

    • farizahzin says:

      owh nora.
      that one time kat kompleks kraf tuh i xtanye pun but yang pasti masa i tanye kat other kedai,tuk satu patung tuh,diorang charge rm100 (if i’m not mistaken la).then for 1 kg fondant cake, they charge around rm100.

      i think for that particular cake,the price is about rm600++ kot. cake yang bawah je dah 3kg,yang atas maybe 2kg or 1kg.

  2. yeke…mahal tu.. hehe tp sanagt cantik lah !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: