Duit Ibarat Air

ahaks. Entri ini dimulakan dengan senyuman🙂. Last sunday me and mr Orked went to The Gardens tuk beli our hantaran thing. Yet,mmgla lagi 6 bulan tapi memandangkan mr Orked punye coti xtentu, so belila awal. Anyway,mmgla sgt penat. Yela,gi Gardens and MidValley. Cam nak putus kaki.hahaha. And the thing is kitorang just beli 3/4 main thing je tapi like this entry title, DUIT IBARAT AIR. As usual before gi shopping tuh mmgla da budget but sometimes budget tuh bukannye betul pun.ekekeke.naseb baik mr Orked sporting.

1st thing yang kitorang beli is my cincin and bracelet. actualy that cincin is for the merisik and bracelet is for nikah. just a simple ring and bracelet sebab i bukan pakai sangat pun jewelry. So we go to Poh Kong and met this one man (i think i shud call him uncle la). very nice man and he layan us mmg best. Then nego2 price ngan dia and dapat price yang under our budget. Ingatkan nak beli tuk mr Orked skali tapi suasa xde pulak kat Poh Kong. then we go survey Habib and yet, Habib midvalley xde pulak yang berkenan di hati.so decided later baru pergi beli.

Sesi pilih memilih

So, lain-lain barang yang sempat beli pun mcm Orked & mr Orked punye sunglasses. Owh, cari sunglasses tuk mr Orked sangatla susah.dia mmg da aim dis one sunglass tapi bile tgk price cam x worth it.then we go to another shop and yet,kat sane lagi murah sket.hahaha. Owh, baru sy tau mr Orked nih sgt cerewet!ekekeke.like me jugakla kan. Then he ask me “ayang xmo beli skali ke sunglasses kat sini?” i pun jawab “xpe,nak gi jenjalan dulu.nak tgk mn yang berkenan”.

our sunglasses

Then we go jenjalan and nampak promotion for CD perfume. and i tgk price for Farenheit(Abah mmg suka this CD perfume and i ask mr Orked y not he try, tyhen dia kata ok). so, for mr Orked, your perfume is CD eh.hahaha. and, yup,macam biasa kalu i yg nego mesti i tanye about free miniture@ free gift???yelah, bila kite beli mahal2,of ccoursela nak free gift.ala, bape luak sangat pun free gift tuh rite??so, we jenjalan lagi and i nampak EA ngah wat sale and free miniture pun ade, and also dapat handbag EA. then i cakap ngan mr Orked and he said ok.Then terus rembat.hehehe.

Owh,mesti ade yang tanye ape CD ngan EA.memg saje wat short word camtu.bagi suprise sket.mane yang tau tu, taula kan. Anyway, after that we go tgk jam and mr Orked punye jam gile best!dem!!gile jeles.but then xpela.hahaha.i xdela jeles sgt sebab mine punye pun best jugak.hahahaha. Then we go back to The Gardens and gi Better Vision shop and i ter’SUKA’ kat satu sunglass nih.nice sgt and kene ngan i.so i rembat jugak.

our watches

anyhow,memandangkan da letih sgt, so kitorang minum sat kat Food court and Papparich and then go to Sepang sebab nak hantar barang-barang kat rumah kakak mr Orked. adoi,mmg sgt penat ye tapi fun gile!hehehe.

papparich

wat thesis sket

Minum dulu kat food court

mr Orked punye makanan

Cume one thing saya nak pesan, before sesape nak kawen,make sure budget mesti lebih.jangan kurang!sebab duit itu ibarat air yang mengalir dengan lajunya.hahaha Ok,later kita borak lagi.saya nak upload gambar bestfriends saya kawen!!

One thought on “Duit Ibarat Air

  1. wanie says:

    amboih…..shopping sakan kak farizah nie..bape riban nie abes nie….??mau nye cecah rm5k nie….wohoo…!!!hehe….neway, happy shopping ok…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: