Putus Kawan???

Ha,entry kali ni xde kaitan dengan yang hidup atau yang mati eh.Anyway,entri nih nak citer pasal my friends yang da kawen atau yang akan kawen atau yang sama waktu dengannya.Ehm,betul ke kalau our best friends or friends menamatkan zaman bujangnye atau daranya, kita akan putus our friendship??owh.susahkan.kadang2 bila rase that quote betul,saya terdiam sejenak.yes!saya banyak kawan tapi kawan yang betul2 paham saya memang seket.dan benar,saya seorang yang peramah,suka gelak-gelak,suka buat orang gelak dan suka cerita dengan kawan-kawan,tuk dapatkan kawan (dalam erti kata sahabat atau saudara dunia akhirat) sangat susah.

Nape tetiba entri pasal KAWAN?yes, dalam masa 2 hari lagi, my best friend (BFF dunia akhirat) NURKHALILAH ABD RAHMAN akan tamatkan zaman bujangnye dengan ZAMBRI.selamat pengantin baru ila!semoga u all akan kekal sebagai suami isteri dunia akhirat selama-lamanye.amin!

sy story eh camne sy boleh kawan dengan Ila. Startingnye from Politeknik Ungku Omar. Kat situlah segalanya bermula. We all take same course Diploma Teknologi Maklumat dan kemudiannya menjadi satu geng yang agak digeruni.hahaha.Geng yang amat bising dan nakal dalam kelas terdiri daripada sy,Ila,Raudyah Md Tap, Faizah, Liya.Yes.kamilah periuh dalam kelas tuh. Hubungan kami makin rapat bile Ila move in to my house kat Desa Cempaka Ipoh and makan sama, tdo same dan semuanye same.Bila ada masalah, sy share dengan dia.dialah teman suka dan duka saya.Kalu wat jahat pun, dengan dialah saya buat.hahaha.:-)

And yet, kami apply course yang same dekat UPM and we got it.kat UPm,amek subject pun same even major lain.makan same2,lepak bilik gilir2.and mmg dia je la kawan saya time tuh.Sayan ingat lagi time register kat UPM.dia boleh nangis dengan twins dia sebab nak masuk UPM.at that time umur kitorang da 22 kot.kalu nak kate homesick,umah dia kat sungai besi je.hahaha.Ila..Ila.lu buat gua gelak beb.But sebab ade masalah sket, dia drop course and keje kat HKL.owh,u shud know how much i miss u that time my friend. Saya tinggal sorang tidak berteman.even da xselalo jumpe,kitorang akan pastikan setiap bulan kitorang jumpe tuk tukar-tukar cerita, berborak, gossip tu,gossip nih.and that’s us!

sy masih ingat lagi masa mula-mula jumpe,ila nih alim orgnye.(jika nak dibandingkan dengan saya yang hina ini) and sudi kawan dengan saya.Time tuh kitorang siap kelentong adah, cakap yang kitorang mmg dari skool yang same time sekolah dulu and adah believe it sebab tgk how rapat we are.but yet,tuh semua xhalang daripada mengukuhkan hubungan kami as BFF forever and ever!.

TO MY FRIEND,NURKHALILAH ABDUL RAHMAN,POST NIH SPECIAL FOR YOU AND THIS FRIDAY,HARI BAHAGIA UNTUK LU and I WILL BE THERE.

SELAMAT PENGANTIN BARU!

Me and Ila

BFF forever

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: