saya happy!

lalalalala.thats my first impression bile bukak bankislam.biz kejap tadi.arini sembilan belas januari dua ribu sepuluh and duit jpa da masuk!!yeeee-ha!.hahaha.scholar da masuk doesn’t mean kene enjoy ye adik2x.sungguh banyak benda nak dibuat dengan duit itu.adoi.antaranya:

  1. bayar duit celcom untuk 6month onwards;
  2. bayar wit streamyx untuk 4month onwards;
  3. bayar yuran upm;
  4. simpan untuk fitness first( owh,yang nih saya akan citer dalam next post);
  5. beli sony flash ( owh.saya mengidamkan flash ini sudah lame.kalu xde aral melintang saya akan beli jugak!;
  6. simpan untuk kawen ( owh,berapa je yang tinggal???tidak!!! )

jadi,ade ke duit untuk saya berdansa nih??oh.nampaknye cam xde je.camno nih??saya kene berjimat la nampaknye.haisyh:-(

oh ye, semalam saya ade post kan things to do kan??sebenarnye banyak lagi perkara yang perlu diambil kira.Malam tadi sebelum tidor saya surf beberapa blog bloggers yang bercerita tentang persiapan perkahwinan mereka. Dari pembacaan saya di satu blog yang saya amek di 4weddingku.blogspot.com,ade beberapa perkara yang saya terlupa antaranya:

yang nih dari blog entri semalam:

1. wedding card ( saya design kad saya!hehehe.but dalam proses lagi);

2. bunga telur (mum already doing her design and yet utk post seterusnya saya tunjuk beberapa contoh.mak saya excited!);

3.Guest address (my dear isya cakap kalau boleh distribute kad 1@1.5month earlier dari tarikh kita kawen and i think its true! and saya da cakap ngan abah kalau jumpe man3 kawan tulis trus list sebab takut dia and mak terlupe.hehehe )

4. catering (Thanx Abah! still survey and searching for the best caterer –> yang nih kene ikut betul3 sebab u all kene amek kira berapa ramai jemputan and darabkan dengan 2kepala.sebagai contoh if your wedding card yang u da distribute about 1000pc, then it must times 2head because of coursela dia akan bawak isteri atau suami atau partner rite??? as usual, caterer yang da banyak experience akan lebihkan lauk pauk around 200pax–>from my sister wedding experience🙂 )

5. pelamin ( owh,ini saya sangat suka! )

6. make-up( yang ini pun saya suka ( usually, mak andam ade buat package sekali dengan pelamin and baju semua but kalu asing-asing pun boleh kan??hehehe. )

7.photographer ( saya da booked da.awal x??hehe.and thanx to ayong sebab dia sponsorkan!and xsabar nak cooperate with sam rais!thanx sam )

8. videographer ( still searching )

9. kursus kahwin( done), borang nikah, test HIV ( belum lagi ).

10. baju nikah ( owh, untuk nikah saya akan buat baju sendiri!yeah.)

11. baju sanding ( saya sewa je sebab saya xde sanding pun.saya lagi prefer jumpe tetamu yang datang.sebab saya sayang jemputan saya!! )

12. barang hantaran ( yang nih satu pun saya ngan mistaH lum beli lagi.hehehe. tunggu!! tapi ikut discussion saya and mistaH kami akan buat 11 berbalas 11.ok kan.xpayah ikut adat pun xpe.hehehe.)

13. bilik (OMG.saya da bagitau abah dan mak pasal idea untuk bilik tidur and they agree!! no wallpaper please! )

14. gift ( oh.yang nih kene rahsia dulu.banyak sgt choices nak bagi kat vip and guest yang datang.tapi semua in budget lagi. lagipun yang nih mak kate nak sponsor.yeah!!)

13. thank you tag (itu saya yang design. sangat simple but nice )

14. baju untuk makcik,pakcik,sepupu,anak buah (owh,itu saya da cakap yang saya akan sponsor.hehehe.tapi diorang yang tempah sendiri.saya belikan kain je).

yang nih yang baru:

15. bedsheet (yeah.yang nih saya xhengat pun tapi rasenya yang nih mak yang setelkan sebab dia mmg suka decorate stuff);

16. entertainment (yang nih saya akan booked yayasan selangor gamelan.yeah!insya allah dalm bulan 4 nih baru pergi sana.hehehe.

17. p.a system (yang nih abah yang settlekan.tapi selalunya we all akan amek kawan abah but mak ade suggestion nak mintak pak usu yang buatkan.but xsure lagi.)

18. cake ( still searching n survey )

19. bunga manggar ( perlu ke???cam xperlu kot tapi dari web yang buat DIY bunga manggar,nampak cantik sgt.nanti sy tgk camne.)

20. owh.saya xhengat.kalu saya hengat saya akan masuk dalm entri seterusnya ok.!

p/s:arini teringin nak masukkan dua entri.tapi xde masa sebab saya nak gi fitness first(owh.saya belum citer lagi kan.banyanye saya hutang anda.hehehe)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: