things to do for wedding.

hola!yeah.arini da lapan belas januari 2010.yeah.saya nak update lagi benda yang patut kita buat untuk our wedding.Actually mistaH xtau lagi pasal blog nih.i didnt tell him.takoot.sebab nanti dia ingat saya yang over excited but i know,dia pun same even dia xcakap directly.hehehe(love u bucuk).Anyway, dari pembacaan saya dalam blog,magazine and from my friends yang ade experience 4 wedding preparation,berikut adalah benda-benda yang u should take it seriously especially untuk tidak menggelabahkan semua bakal-bakal pengantin.

Some item in this list saya copy dari magazine dan blog rakan-rakan tapi banyak jugak yang saya tambah untuk majlis saya nanti.

1. wedding card ( saya design kad saya!hehehe.but dalam proses lagi);

2. bunga telur (mum already doing her design and yet utk post seterusnya saya tunjuk beberapa contoh.mak saya excited!);

3.Guest address (my dear isya cakap kalau boleh distribute kad 1@1.5month earlier dari tarikh kita kawen and i think its true! and saya da cakap ngan abah kalau jumpe man3 kawan tulis trus list sebab takut dia and mak terlupe.hehehe )

4. catering (Thanx Abah! still survey and searching for the best caterer –> yang nih kene ikut betul3 sebab u all kene amek kira berapa ramai jemputan and darabkan dengan 2kepala.sebagai contoh if your wedding card yang u da distribute about 1000pc, then it must times 2head because of coursela dia akan bawak isteri atau suami atau partner rite??? as usual, caterer yang da banyak experience akan lebihkan lauk pauk around 200pax–>from my sister wedding experience🙂 )

5. pelamin ( owh,ini saya sangat suka! )

6. make-up( yang ini pun saya suka ( usually, mak andam ade buat package sekali dengan pelamin and baju semua but kalu asing-asing pun boleh kan??hehehe. )

7.photographer ( saya da booked da.awal x??hehe.and thanx to ayong sebab dia sponsorkan!and xsabar nak cooperate with sam rais!thanx sam )

8. videographer ( still searching )

9. kursus kahwin( done), borang nikah, test HIV ( belum lagi ).

10. baju nikah ( owh, untuk nikah saya akan buat baju sendiri!yeah.)

11. baju sanding ( saya sewa je sebab saya xde sanding pun.saya lagi prefer jumpe tetamu yang datang.sebab saya sayang jemputan saya!! )

12. barang hantaran ( yang nih satu pun saya ngan mistaH lum beli lagi.hehehe. tunggu!! tapi ikut discussion saya and mistaH kami akan buat 11 berbalas 11.ok kan.xpayah ikut adat pun xpe.hehehe.)

13. bilik (OMG.saya da bagitau abah dan mak pasal idea untuk bilik tidur and they agree!! no wallpaper please! )

14. gift ( oh.yang nih kene rahsia dulu.banyak sgt choices nak bagi kat vip and guest yang datang.tapi semua in budget lagi. lagipun yang nih mak kate nak sponsor.yeah!!)

13. thank you tag (itu saya yang design. sangat simple but nice )

14. baju untuk makcik,pakcik,sepupu,anak buah (owh,itu saya da cakap yang saya akan sponsor.hehehe.tapi diorang yang tempah sendiri.saya belikan kain je).

oh ye. setiap list nih nanti saya akan buat post ok!kene bagitau detail-detail sebab proses wedding nih sangatlah memeningkan but sungguh fun!

p/s: congrats to my dear ajlaa azam@ajie.so wonderful u nak engage da.I’m happy for you dear! and thanx to isya dear sebab banyak sangat share all the wedding stuff and ol dat.love u all!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: